Teams in moeilijkheden, het kan beter

teambuilding voor teams in moeilijkheden

Teams in moeilijkheden

In de ideale situatie is een team een geoliede machine. Elk teamlid doet wat hij moet doen en alles is geautomatiseerd. Hierdoor behaalt het team goede resultaten. Een dergelijk team werkt ook goed samen met andere teams! Een team kan verschillende moeilijkheden hebben:

Als voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en als clubcoach tijdens drie Europacups voor clubteams heb ik veel te maken gehad met teams die moeilijkheden hadden. Als je het juist aanpakt kun je de moeilijkheden oplossen. Zodat het team weer een hecht team is waarbij de teamleden optimaal met elkaar samenwerken en goede resultaten behalen.

Teams in moeilijkheden: irritaties

Ik zal je een voorbeeld geven. Soms zijn er teamleden die niet tevreden zijn over de houding, optreden, kennis en vaardigheden van een teamlid. Hierdoor ontstaan irritaties.

En dan kan een aantal teamleden het teamlid hierop aanspreken. En soms spreken ze de leidinggevende aan. Door de teamleden uit te leggen hoe belangrijk het is dat elk teamlid een echte teamplayer moet zijn kan het het probleem meestal snel opgelost worden.

Ook is het in zo’n situatie verstandig als je aangeeft hoe je een ideale teamplayer kunt zijn. En je kunt ook aangeven hoe je bewust beter kunt samenwerken en ervoor kunt zorgen dat het team betere resultaten bereikt. Uiteindelijk moet je de teamleden ook motiveren om het echt toe te passen!

Het belang van een hecht team

Een team in moeilijkheden moet dus weten wat het belang is van een hecht team en van een goede samenwerking. Daarnaast moet iedereen weten waarom het belangrijk is om een echte teamplayer te zijn.

De volgende stap is de “hoe”-vraag. Dus hoe je als teamlid goed kunt samenwerken! De laatste stap is het motiveren van het team om de kennis en vaardigheden toe te passen zodat de teamleden echte teamplayers willen zijn! Weten is één, kunnen is twee en het toepassen is drie!

Zit jouw team in moeilijkheden? Neem dan contact met me op of lees over oplossingen op de pagina teambuilding specialist.


Zullen we contact houden?

Ik wil je graag tips voor teambuilding sturen en af en toe een aanbieding

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info

Scroll naar boven