Teamlid ben je niet tevreden?

teamlid ben je niet tevreden

Bijgewerkt op 19 februari 2024

 Als je niet tevreden bent

Ben je een teamlid en ben je niet blij en tevreden zoals het nu in je team gaat? Vind je dat er niet goed samengewerkt wordt? En dat het gewoon geen hecht team is? Vind je dat de sfeer niet goed is?

Om te beginnen vind ik dat heel vervelend voor je omdat het gewoon veel fijner is om in een team te werken waar iedereen zijn best doet om goed samen te werken. En waar een goede sfeer heerst en elk teamlid zijn best doet om goede resultaten te behalen. De verbetering die je graag wilt ontstaat meestal niet vanzelf. Meestal moet er eerst iets gebeuren voordat alles beter gaat. En daar kun jij een bijdrage aan leveren.

Denk in het belang van het team

Misschien heb je wel het gevoel dat het voor het team goed en noodzakelijk is om een training teamontwikkeling te volgen. Maar je vindt het vervelend om het initiatief te nemen. En daarom doe je het niet.

Ik denk dat je dan echt een kans laat liggen. Je onderscheidt je door het wel te doen! Het laat zien dat je in het belang van het team denkt en een echte teamplayer bent. Je geeft er het goede voorbeeld door!

Teamlid ben je niet tevreden?

Toen ik als bondscoach een team moest leiden, vond ik het juist super fijn en goed als een teamlid naar me toe kwam en me vertelde hoe we het misschien beter konden doen. Dat betekent namelijk dat het teamlid wil dat het goed gaat! Het interesseert hem! En dat is super positief! Ik was heel erg dankbaar dat hij het initiatief nam.

Een kenmerk van een hecht team is dat alles bespreekbaar is. En dat teamleden die iets inbrengen een positieve intentie hebben!

We hebben een teambuilding sessie nodig

Vind je echt dat je team een training teamontwikkeling nodig heeft? Ga dan naar je leidinggevende, personeelsfunctionaris of naar de directie. En geef aan waarom jij vindt dat het team wel een goede training nodig heeft. Geef aan wat er speelt zonder daarbij iemand aan te vallen. Vertel het omdat je wilt dat het team beter gaat samenwerken en dat er een betere sfeer ontstaat. En omdat je wilt dat het team betere resultaten behaalt.

Heel eerlijk, ik denk dat je leidinggevende dit heel fijn vindt om te horen! Hij wilt tenslotte ook dat alles goed gaat! En sterker nog, hij heeft er ook belang bij.

Vind je het toch nog lastig om een gesprek aan te gaan? Je kunt ook een mailtje sturen met mijn website en aangeven: ‘’Is dit iets voor ons?’’


Zullen we contact houden?

Ik wil je graag tips voor teambuilding sturen en af en toe een aanbieding

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info

Scroll naar boven