Teamleden met moeilijk gedrag

Teamleden met moeiijk gedrag

Bijgewerkt op 14 januari 2024

Teamleden met moeilijk gedrag, en nu?

Je bent een enthousiaste en gemotiveerde leidinggevende en je wilt het beste uit je team halen. Je steekt veel tijd en energie in je team. Dat vind je ook leuk, maar je verwacht dat alle teamleden meewerken en iets positiefs bijdragen aan het team. De meeste teamleden van je team zijn ook echte teamplayers. Ze doen hun best, hebben een goede inbreng en proberen er het beste van te maken.

Negatieve sfeer in het team

Helaas geldt dat niet voor alle teamleden. In je team zit ook vast wel een teamlid met moeilijk gedrag. Dit teamlid heeft met zijn moeilijke gedrag een negatieve invloed op de sfeer en de resultaten van je team. En daar zijn het team en jij als leidinggevende niet blij mee.

Herken je het volgende moeilijke gedrag bij één van je teamleden?

  • Een teamlid dat het bewust voor andere teamleden verpest.
  • Of een talentvol teamlid die niet het maximale uit zichzelf haalt en die niet gemotiveerd is.
  • Een teamlid die geen teamplayer is en zichzelf belangrijker vindt dan het team en die zich niet aan de afspraken houdt. En die niet mee wil werken in de ontwikkeling van het team en alleen aan zichzelf denkt.
  • Of een teamlid dat heel veel aandacht nodig heeft.
  • Misschien een teamlid met enorme kwaliteiten die het laat zitten op de momenten dat het tegenzit.

Vul dit rijtje zelf maar verder aan.

Negatief gedrag gunstig beinvloeden

Er is goed nieuws! Je kunt als leidinggevende het gedrag van dit teamlid gunstig beïnvloeden. Tijdens de teambuilding workshops, trainingen en speeches krijg je veel praktische en concrete tips en technieken aangereikt waarmee je het teamlid kunt beïnvloeden, waarna het teamlid zelf zijn gedrag verandert en een waardevoller teamlid wordt. De technieken en tips die ik geef heb ik zelf met succes in de praktijk toegepast.

Ben je een leidinggevende en heb je een teamlid met moeilijk gedrag in je team? Wil je concrete technieken weten hoe je dit teamlid kunt beïnvloeden waardoor hij zijn gedrag verandert? En een echte teamplayer wordt? Vraag dan informatie aan.

Scroll naar boven