Rob Wuijster teambuilding specialist

Teambuilding specialist

Teambuilding specialist Rob Wuijster

Op deze pagina vind je alles wat ik je als teambuilding specialist kan bieden. Het is een snelle toegang om alles gemakkelijk te kunnen vinden.

Je leest hier wanneer het zinvol is de teambuilding specialist te laten komen en wat ik kan voor je kan betekenen om van je team een eenheid te smeden.

Rob wuijster teambuilding specialist


Teambuilding specialist nodig

Helaas, soms botert het niet zo erg in een team. Soms is er wrijving tussen de verschillende teamleden. En soms is de samenwerking matig en soms zelfs heel erg slecht. Soms is de oorzaak van een het matig functioneren van een team heel duidelijk zichtbaar. En soms is het veel subtieler.

Herken je één of meerdere van de volgende situaties?

  • De teamleden en teams werken niet goed met elkaar samen
  • De neuzen van de teamleden wijzen niet in dezelfde richting
  • De teamleden zijn niet betrokken en denken niet mee
  • De teamleden hebben geen respect en waardering voor teamleden en andere teams
  • De teamleden hebben een negatieve instelling
  • Teamleden steunen en helpen elkaar niet bij tegenslagen en moeilijke zaken.
  • Binnen het team zijn er irritaties, frustraties en conflicten
  • Er zit geen vuur en power in het team
  • De teamleden gaan er niet voor en geven niet alles!

Nogmaals, je kunt het veranderen! Tijdens de teambuilding speeches, workshops, trainingen en het begeleidingstrajact ligt het accent op vijf zaken.

Serieuze team trainingen

teambuilding motiverende speech

Teambuilding motiverende speech

Teambuilding motiverende speech van voormalig bondscoach Rob Wuijster, dé teambuilding specialist van Nederland. Als je een spreker teambuilding wilt inhuren moet je bij Rob zijn….

Lees meer


Oplossingen van de teambuilding specialist

Dienstbaar aan het team

Het eerste accent is dat de teamleden echte teamplayers worden en zich dienstbaar aan het team maken. Dus, dat al hun gedrag en optreden een gunstige invloed op het team en de samenwerking tussen de teamleden heeft. Ik vertel ze over de kenmerken van echte teamplayers! Wat doen ze? Hoe handelen ze? En geef aan hoe je dus een echte teamplayer kunt worden.

Samenwerken

Het tweede accent is hoe je als teamplayer zo optimaal als mogelijk met andere teamleden en teams kunt samenwerken. Ik geef dus concrete technieken en manieren aan hoe je optimaal met anderen kunt samenwerken!

Motiveren

Het derde accent is het motiveren van de teamleden. Dus dat ze de technieken en manieren die ik aangegeven heb om een goede teamplayer te zijn en om optimaal samen te werken echt gaan toepassen. Weten is één, maar het gaat er uiteindelijk om dat de teamleden het werkelijk gaan toepassen! Het gaan werkelijk gaan doen!

Team mindset

Het vierde accent is de team mindset! Het is me opgevallen dat teams die goed samenwerken een bepaalde team mindset hebben. Deze team mindset bestaat uit vijf componenten. Tijdens de teammeetings vertel ik over deze vijf componenten en motiveer ik de teamleden om deze team mindset over te nemen. En ik vertel uiteraard ook hoe ze dat kunnen doen!

Team ontwikkeling

Het vijfde accent is de ontwikkeling van een team! Een team is dynamisch en bevindt zich afwisselend in één van de vijf fasen. Het is belangrijk dat de teamleden zich bewust van deze fases worden. Elke fase heeft namelijk specifieke kenmerken en vereist een bepaalde manier van handelen. Alleen als de teamleden van deze fases op de hoogte zijn kunnen ze er goed mee omgaan. En kunnen ze in de fase terecht komen waar ze optimale resultaten behalen kunnen.

Kenmerken van de speeches, workshops en trainingen

De teamleden en teams krijgen concrete technieken en handvatten aangereikt die met succes in de praktijk getoetst zijn. Het werkt dus! Daarnaast zijn de technieken en handvatten eenvoudig en direct in de praktijk toe te passen!

Daarnaast zijn de team meetings inspirerend, stimulerend, motiverend en leerzaam. De deelnemers ervaren tijdens de meetings een soort yes gevoel. En het gevoel: ‘’ik wil er mee aan de gang gaan’’.

De team meetings zijn ook plezierig om te volgen. De meetings zijn uitdagend en gericht op positiviteit, ontwikkeling en groei.

De meetings zijn ook eenvoudig te begrijpen! Ik gebruik eenvoudige taal, veel voorbeelden en vertel veel verhalen. Ook maak ik gebruik van metaforen, demonstraties en voorwerpen. Alles wat ik gebruik heeft als doel om de boodschap goed en duidelijk over te brengen. En er voor te zorgen dat ze boodschap onthouden. En natuurlijk ook voor de entertainment! Het wordt ook zo veel plezieriger om de teambuilding te volgen.

Contact met de teambuilding specialist

Als je resultaat wilt van je teambuilding activiteiten en uiteindelijk wilt dat je team boven zichzelf uitstijgt, neem dan contact met je me op, dan praten we verder.


Over teambuilding trainingen


Ervaringsverhaal: een bijzonder toernooi

Hier wil ik je graag over één heel bijzonder toernooi iets vertellen. Met dit verhaal wil ik je ervan overtuigen dat zelfs als een team niet zo sterk is maar wel goed samenwerkt, het toch enorm succesvol kan worden.

Op de planning stond de Alpen Cup. Dat is een hockey toernooi voor de landen die aan de Alpen grenzen. Het toernooi was voor het nationale team. Maar aangezien het nationale team een zeer drukke planning had besloten we met het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21 aan het toernooi mee te doen! Dat team bestaat uit spelers van onder de 21 jaar.

Samen ben je sterk!

Helaas konden slechts een aantal van de spelers van onder de 21 aan het toernooi deelnemen. En het team werd aangevuld door een aantal spelers van het nationale team. Het was een groot drama …. Een nationaal team dat geen volwaardig team naar een toernooi mee kon nemen! . Twee dagen voor het vertrek hadden we slechts elf spelers! Terwijl zestien spelers gebruikelijk is! We hadden dus geen wisselspelers!

Twee dagen voordat we weg gingen belde ik nog een speler op die in het verleden in het nationale team speelde. Ik vroeg hem of hij mee wilde gaan! Hij zei: ‘’Rob, ik ga het overleggen’’, ‘’en ik bel je zo terug’’. Na vijf minuten belde hij terug en zei: ‘’Rob ik ga mee’’.

We gingen uiteindelijk met twaalf spelers naar het toernooi. We speelden met een zeer gehavend en een samengesteld team. Alle spelers die mee konden gingen mee. Van selectie was geen enkele sprake. En we hadden de ergste en slechtste voorbereiding die je meer kan hebben!

Een paar dagen daarna wonnen we de finale! Want ook onder heel ongunstige omstandigheden kun je als team goede resultaten behalen zolang je maar goed samenwerkt en elk teamlid zich ondergeschikt aan het team maakt! Samen ben je sterk!

Ervaring met teambuilding

Als voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team heb ik veel met teambuilding te maken gehad. Om goede resultaten te kunnen behalen moeten alle neuzen in dezelfde richting wijzen en moeten de spelers echte teamplayers zijn en optimaal met elkaar samenwerken.

Teambuilding en het motiveren van de teamleden en team waren mijn grootste kracht en kwaliteit als bondscoach. Het is iets waar ik goed in ben, dat me ligt en wat me ook mateloos interesseert. We hebben ook zeer goede resultaten behaald ondanks dat we op technisch gebied vaak minder sterk waren dan de tegenstanders. Maar door goed als team samen te werken en door een hecht team te zijn konden we onze matige techniek compenseren!

‘’Teamwork verslaat talent en kwaliteit, vooral als talent en kwaliteit niet samenwerkt!’’

Als coach ben ik altijd erg creatief geweest om teams naar elkaar te laten groeien. Deze creatieve manieren gebruik ik nog steeds bij de teambuilding activiteiten.

Boven zichzelf uitgroeien

Doordat we een heel hecht team waren en de teamleden echte teamplayers waren en goed met elkaar samenwerkten groeide het team boven zichzelf uit. En behaalden we zeer goede resultaten. Het gevolg van dat het team boven zichzelf uitsteeg was dat de spelers ook boven zichzelf uit groeiden en de beste waren die ze konden zijn! Hierdoor kregen de teamleden vertrouwen en hierdoor ging het team nog beter presteren.

Hoe mooi zou het zijn als de teamleden zich in dienst stellen van het team en het behalen van de doelstelling. En dat ze goed met de overige teamleden en met de andere teams samenwerken. Echte teamplayers zijn die voor elkaar, voor het bedrijf en voor de doelstelling door het vuur gaan! Hoe mooi is het als alle neuzen in dezelfde richting wijzen? Het goede nieuws is dat het mogelijk is!

Neem contact met me op

Als je resultaat wilt van je teambuilding activiteiten en uiteindelijk wilt dat je team boven zichzelf uitstijgt, neem dan contact met je me op, dan praten we verder.


Teambuilding op het blog

En als je gewoon meer wilt weten over teambuilding en er graag iets over wilt lezen, ga dan naar het blog. Daar vind je massa’s artikelen en tips over teambuilding.

Rob Wuijster
Scroll naar boven