Teambuilding met interactie

teambuilding met interactie

Bijgewerkt op 13 januari 2024

Interactie bij teambuilding

Als je als leidinggevende iets aan je teamleden en het team uitlegt, moet je het volgende goed realiseren: of de informatie overkomt, valt of staat bij contact met je team. 

Je kunt een geweldig plan vertellen, maar als er geen interactie en contact met de teamleden is, is er een flinke kans dat de teamleden er “niet bij zijn” en dat de informatie niet overkomt. Het kan dan gebeuren dat je medewerker aan het feestje van aankomend weekend denkt. En dat een andere medewerker aan de toekomst van zijn kind denkt. Met andere woorden de teamleden zijn fysiek aanwezig, maar zijn eigenlijk mentaal niet aanwezig. 

De conclusie is dus dat je de teamleden tijdens het vertellen van je verhaal betrokken houdt. Communicatie binnen teambuilding is essentieel! Door op een juiste manier te communiceren blijven de teamleden betrokken bij je verhaal. Maar hoe doe je dat?

Oogcontact en vraag stellen

Als eerste is het belangrijk dat je regelmatig met elk teamlid oogcontact hebt. En dat je zo af en toe een vraag stelt. Als je een vraag stelt reageren vaak dezelfde mensen terwijl andere teamleden hun mond houden. Door iemand een vraag te stellen en iemands naam te noemen, kun je de teamleden betrekken.

Leo, hoe denk je over dit plan?

Een voordeel hiervan is dat je de teamleden dwingt om goed te luisteren omdat het kan gebeuren dat ze een vraag gesteld wordt. Je motiveert ze om goed te luisteren. Want iemand die een vraag krijgt en er niets zinnigs op kan zeggen voelt zich af gaan.

Teambuilding met interactie: energizers

Een andere manier om je medewerkers te betrekken is een vraag stellen aan alle teamleden. Je kunt dan zeggen: Als je het ermee eens bent, vinger omhoog. En als je het er niet mee eens bent, ga je staan. Hierdoor krijg je interactie: de teamleden moeten actie nemen. Een voordeel van energizers is dat mensen lichamelijk actief moeten worden. En hierdoor blijven ze scherp. Dit voorkomt dat ze indutten.

Ook is het belangrijk dat je als leidinggevende reageert op dat wat je ziet of voelt. Als je ziet dat iemand een vragend kijkt zou ik hier direct op inspringen:

Leontien, ik heb de indruk dat je er anders over denkt.

Communicatie is bij teambuilding essentieel! Door het stellen van vragen kun je je medewerkers betrekken!

Scroll naar boven