Teambuilding en winnaarsmentaliteit

teambuilding en winnaarsmentaliteit

Bijgewerkt op 18 maart 2024

Wil je een team waarbij de teamleden beter samenwerken? En wil je dat het team hechter wordt?  Ontwikkel dan een winnaarsmentaliteit bij de teamleden. Naast dat het team hechter wordt zullen de teamleden er dan volledig voor gaan! Het team zal zich voor honderd procent inzetten om goede resultaten te behalen. Ze zullen ook heel ver gaan om de doelen te bereiken! En de teamleden zullen zich ook inzetten! 

Winnaarsmentaliteit bij de teamleden ontwikkelen

Je kunt een winnaarsmentaliteit bij het team ontwikkelen op de volgende  manier. Je kunt de gedachten van de teamleden beïnvloeden. Er zijn een groot aantal manieren om de gedachten van het team gunstig te beïnvloeden

Muhammed Ali

Cassius Marcellus Clay, alias Muhammad Ali, ooit een zeer succesvol bokser, paste een techniek bij zichzelf toe om bij zichzelf een winnaarsmentaliteit te creëren. Hij paste ‘’zelf motivators’’ toe zoals:

I’m the greatest

Muhammad Ali


Teambuilding en winnaarsmentaliteit

Deze techniek heb ik in mijn tijd als bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team toegepast. We kwalificeerden ons als eerste land tijdens een kwalificatietoernooi in Moskou voor de Europa Cup.

Je team kan nog zo hecht zijn en goed samenwerken, maar als het bij je teamleden aan een winnaarsmentaliteit ontbreekt dan houdt het op! En dan kan het team nooit optimale resultaten behalen. Pas als het team er echt honderd procent voor gaat, dan zal het team pas echt succesvol worden en de top kunnen bereiken!

Het mooie is dat als je een winnaarsmentaliteit bij je team ontwikkelt, de teamleden hierdoor naar elkaar toe groeien! Het ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit is een manier om de teamleden naar elkaar toe te laten groeien. En om een hechter team te creëren. Wil je een hechter team? Wil je dat er een saamhorigheidsgevoel ontstaat? Ontwikkel dan een winnaarsmentaliteit bij de teamleden! 

Als je dit interessant vindt kun je hier een artikel vinden dat ik geschreven heb voor Vakblad De Voetbaltrainer.


Zullen we contact houden?

Ik wil je graag tips voor teambuilding sturen en af en toe een aanbieding

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info

Scroll naar boven