Teambuilding bij grote groepen

teambuilding bij grote groepen

Bijgewerkt op 20 februari 2024

Teambuilding voor grote groepen

Zoek je teambuilding activiteiten voor grote groepen? 

Teambuilding workshops, trainingen en speeches zijn ook zeer effectief bij grote groepen. Sommige mensen twijfelen of het dan wel effectief is. Ze vragen zich af of  het wel leerzaam is en of er niet te veel mensen voor aanwezig zijn. Het antwoord is: nee!  Het sleutelwoord is organisatie. Vooral bij grote groepen moet je organisatie goed zijn! 

Wanneer ik een opdracht voor teambuilding activiteiten voor een grote groep krijg, besteed ik eerst aandacht aan de inhoud. En vervolgens aan de organisatie en didactische werkvormen. 

Grote groepen: centrale- en groepsactiviteiten

Bij teambuildingactiviteiten voor grote groepen is het belangrijk dat er een voortdurende afwisseling is van centrale- en groepsactiviteiten.

  • Centrale activiteiten zijn activiteiten waar alle mensen als één groep actief zijn. Dus alle teams van het bedrijf.
  • Groepsactiviteiten zijn voor de al bestaande kleinere teams die tijdens het werk met elkaar samenwerken. Bijvoorbeeld de afdeling administratie. Vooral de groepsactiviteiten hebben veel aandacht nodig qua organisatie. Deze groepsactiviteiten moeten strak georganiseerd worden. 

Groepsactiviteiten

Als de groepsactiviteiten te lang duren, niet van belang zijn of niet duidelijk zijn, is de concentratie en inzet bij de groepen al na een zeer korte tijd weg. Daarom moeten de groepsopdrachten kort, uitdagend en van belang zijn.

Hier besteed ik tijdens het voorbereiden van de teambuilding activiteiten heel veel aandacht aan.  De groepsactiviteiten lenen zich heel goed voor dat er concrete afspraken tussen de teamleden worden gemaakt en dat er duidelijke afspraken worden gemaakt worden om de onderlinge samenwerking te verbeteren. 

Centrale activiteiten

De centrale activiteiten zijn noodzakelijk en ideaal om de neuzen in dezelfde richting te krijgen, om de teamleden te motiveren en om de algemene werkwijze binnen de teams uit te leggen. De centrale activiteiten lenen zich ook heel goed om de samenwerking tussen de verschillende teams uit te werken en te verbeteren. 

Teambuilding bij grote groepen

Teambuildingmeetings en teamdagen zijn ook zeer geschikt voor grote groepen. De organisatie van de meeting is bij teambuilding voor grote groepen veel belangrijker dan bij kleinere groepen. Dit vereist een zeer goede voorbereiding! 

Ik heb zeer goede ervaring met een dynamische afwisseling van centrale- en groepsactiviteiten. Vooral groepsactiviteiten moeten niet te lang duren, helder en uitdagend zijn! De teamleden moeten er het nut van inzien! Neem gerust contact met me op, dan praten we verder.


Scroll naar boven