Teamactiviteit bij teamontwikkeling

teamactiviteit bij teamontwikkeling

Bijgewerkt op 15 januari 2024

Teamactiviteit bij teamontwikkeling

Ik wil je over een speciale techniek vertellen waarmee je een heel hecht team kunt creëren. Deze techniek wordt in de sport gebruikt, maar je kunt deze techniek met wat creativiteit ook in het bedrijfsleven gebruiken. Ik ga je eerst vertellen hoe ik deze techniek bij een hockey team heb toegepast. En daarna maak ik de vertaalslag naar jouw team.

Ik coachte een team met de doelstelling: promoveren. We trainden hard en intensief, maar tijdens een wedstrijd gingen de spelers er niet voor! Ze voerden de afspraken niet overtuigend uit. En de spelers werkten niet goed samen en ze gingen ook niet voor elkaar door het vuur.  

 We verloren deze wedstrijd. En zo zouden we onze doelstelling niet halen. Ik baalde hiervan. En ik realiseerde me dat ik iets moest doen.

De volgende training zijn we richting de duinen gegaan! We hebben daar een zware conditietraining gedaan! Na de training gingen de spelers tegen de duinhelling zitten waar we tientallen keren op allerlei verschillende manieren tegenop gelopen en vanaf gelopen waren.

De spelers waren te moe om te praten en om hun bidons weer bij te vullen. Sommige spelers waren een beetje misselijk en trokken wit weg. De volgende wedstrijd stond er weer een hecht team! 

Je kunt een hecht team creëren door de teamleden zware lichamelijke arbeid te laten uitvoeren.  

Terug naar jouw team

Nu weer terug naar jouw team! Als je een hechter team wilt creëren kun je deze techniek ook gebruiken als je hem iets aanpast. De medewerkers in jouw team zijn van verschillende leeftijden. Dat kan variëren van twintig tot ver in de zestig jaar. Daarnaast zijn sommige medewerkers heel fit en hebben andere medewerkers een matige en slechte gezondheid. Dus je kunt niet iedereen fysiek zwaar belasten. En misschien is er wel een teamlid dat niet kan lopen. 

Team activiteit bij teamontwikkeling

Bedenk een activiteit die bij alle teamleden als intensief ervaren wordt maar waarbij ieder op zijn eigen niveau en mogelijkheden de opdracht uitvoert. Ik geef je een voorbeeld hiervan.

Je organiseert een wandeling van vijftien kilometer.  Maar in je team hebt je zes mensen voor wie dit te zwaar is.  Je weet dat zij het niet zullen volhouden. Van tevoren regel je 1 fiets, 1 bolderkar en 1 auto. Als een teamlid het niet volhoudt heeft hij een aantal mogelijkheden:

  1. Hij kan in de bolderkar zitten die dan getrokken wordt door andere teamleden.
  2. Een andere optie is om op de fiets te stappen en te gaan fietsen.
  3. De laatste optie is om achterin de auto te stappen. Desnoods kan hij de auto zelf besturen. 

   Hierdoor kan elk teamlid op zijn eigen niveau aan de activiteit meedoen.

Opdracht teamactiviteit

De opdracht is dat het hele team bij elkaar moet blijven en dat alle teamleden tegelijkertijd de eindbestemming moeten bereiken.  

Het zal duidelijk zijn dat er goed overlegd en samengewerkt moet worden. Want wie neemt de fiets en bolderkar mee? En wie bestuurt de auto en wie rijdt mee? Wie kan gewoon lopen? En wie heeft hulp nodig? 

Als de eindbestemming bereikt is, kunnen jullie bespreken wat er tijdens het samenwerken goed ging en waar het team nog aan moet werken. En hoe jullie beter kunnen samenwerken!

Scroll naar boven