Sturen met taal voor betere resultaten

sturen met taal

Bijgewerkt op 19 februari 2024

Soms zeggen wij als leidinggevenden bepaalde dingen die we goed bedoelen maar die een averechtse uitwerking op de gedachten en dus op het gedrag van de medewerkers hebben. De taal die je als leidinggevende gebruikt heeft een enorme invloed op de teamleden. Taal kan een positieve, maar ook een negatieve invloed hebben.

Sturen met taal: we proberen het voor elkaar te krijgen

Soms moedigen we medewerkers aan met: ‘’we proberen het voor elkaar krijgen.’’ “Het proberen het voor elkaar krijgen” lijkt een positieve zin, maar is het naar mijn mening niet!

Als een leidinggevende zegt: ‘’we proberen het voor elkaar krijgen’’ betekent dat eigenlijk dat het niet zeker is dat het gaat lukken. Er is nog twijfel over! Dit geeft onzekerheid en kan een ongunstige uitwerking op het zelfvertrouwen van de teamleden hebben. Daarnaast motiveert dit zinnetje ook niet.

We gaan het voor elkaar krijgen!

Als de leidinggevende zegt: ‘’we gaan het voor elkaar krijgen’’ geeft dat aan dat er geen andere mogelijkheid is dan het voor elkaar krijgen. Een andere mogelijkheid is om te zeggen: ‘’we moeten het voor elkaar krijgen.’’

Daarnaast laat je als leidinggevende doorschemeren dat je vertrouwen in een goede afloop hebt, wat de teamleden een enorm vertrouwen geeft! Hierdoor zullen de teamleden met een groot zelfvertrouwen en geloof in een goede afloop aan de gang gaan. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je medewerkers hierdoor gemotiveerd worden.

Gebruik krachtige taal als je de teamleden vertrouwen, motivatie, energie en kracht wilt geven. Gebruik krachtige woorden en zinnen als: we gaan het doen, we doen het, het lukt ons en we zullen het voor elkaar krijgen! En gebruik geen zwakke taal als “we proberen het” en “misschien lukt het wel”. Dit geldt ook andersom: luister heel goed naar wat iemand zegt. Luisteren naar wat iemand zegt is een eerste vereiste bij serieuze teambuilding.

Scroll naar boven