Spring in het diepe

spring in het diepe

Bijgewerkt op 14 januari 2024

Spring in het diepe: als je met je team nog meer succes wilt hebben. Spring in het diepe als je met je team nog meer wilt bereiken. Het gevolg hiervan is dat de teamleden af en toe dingen moeten doen die ze eigenlijk niet leuk vinden om te doen. Dingen die ze eng vinden om te doen. Dingen waar ze bang voor zijn.

Spring in het diepe

De teamleden zullen dus af en toe in het diepe moeten springen. Ze zullen dingen moeten doen waar ze zich niet comfortabel bij voelen. 

Maar, waarom moeten ze af en toe in het diepe springen?

Als het team altijd hetzelfde doet, behaalt het team altijd hetzelfde resultaat. En als je dus met je team betere resultaten wilt behalen, zullen de teamleden dus andere dingen moeten doen! 

En dit is erg lastig voor sommige teamleden. Ze kunnen zich hierdoor erg oncomfortabel voelen, maar het is de enige manier om je als team te ontwikkelen en te ontwikkelen. Af en toe moet een team deze stap nemen.  Daarna voelen de teamleden in diezelfde situatie zich veel comfortabeler. Dus het is een kwestie van wennen, van grenzen verleggen.

Verandering

Bij elke verandering kunnen teamleden zich onplezierig en oncomfortabel voelen. Ik geef je nu een aantal voorbeelden waardoor de teamleden zich onplezierig en onzeker kunnen gaan voelen.

  1. Een teamlid krijgt een andere taak en andere werkzaamheden
  2. Teamlid Peter krijgt meer verantwoordelijkheid
  3. De teamregels worden aangepast
  4. Het team krijgt een nieuw computersysteem
  5. De werkplek van de teamleden wordt verandert

Taak als leidinggevende: spring in het diepe

Als leidinggevende moet je ervoor zorgen dat alle teamleden goed blijven samenwerken en positief en gemotiveerd blijven. Teamleden kunnen negatief reageren en hun motivatie verliezen als je als leidinggevende deze veranderingen niet goed begeleid. 

Als leidinggevende moet je motiveren waarom verandering noodzakelijk is. Je moet de voordelen en het nut van de beslissing vertellen. 

Bij teambuilding gaat het erom dat je open en eerlijk communiceert. Het is in de meeste gevallen goed om voordat de beslissing  genomen wordt eerst hierover met het team te praten.  Informeer het team voordat het gaat veranderen.

  • Hier vind je leuke filmpjes over teambuilding 

Scroll naar boven