Luister naar wat iemand zegt

luister naar wat iemand zegt

Bijgewerkt op 18 februari 2024

Luister naar wat iemand zegt en weet wat hij denkt

Het luisteren naar wat iemand zegt is een vreselijk belangrijk aspect bij teambuilding!

Als een team in een goede afloop gelooft zal het team met meer overtuiging en zelfvertrouwen de taken uitvoeren omdat het team zich zeker voelt. Er ontstaat dan ook een “wij”-gevoel. En hierdoor gaan de teamleden beter met elkaar samenwerken. Hierdoor zal het team ook meer kans hebben om goede resultaten te behalen.

Als een team niet in een goede afloop gelooft zal het team de taken met minder vertrouwen en overtuiging uitvoeren waardoor de kans kleiner is dat het team inderdaad goede resultaten behaalt. Hierdoor zal het teamgevoel ook afnemen!

Een aantal beperkende en negatieve uitspraken van teamleden zijn:

  • Ik weet het niet zeker of we kunnen winnen
  • De concurrentie is wel erg sterk
  • Het zal wel verkeerd gaan
  • Ik ben bang dat we het niet redden
  • Vorige keer ging het ook niet goed

Het belang van luisteren naar wat iemand zegt

Een leidinggevende moet het in eerste instantie herkennen als teamleden uitspraken doen die een blokkade vormen om werkelijk goede resultaten te kunnen behalen. .

Als een leidinggevende de negatieve, prestatiebeperkende uitspraken herkent zal de leidinggevende ervoor moeten zorgen dat de teamleden positieve opbouwende gedachten krijgen waardoor er weer optimaal gepresteerd kan worden. En als de teamleden andere gedachten hebben, zullen ze direct andere uitspraken doen en anders gaan handelen en optreden.

Er zijn veel mogelijkheden om de negatieve, beperkende en remmende gedachten te veranderen in positieve, opbouwende en stimulerende gedachten.

Onderzoek

Zodra de teamleden deze positieve gedachten hebben zullen ze direct andere uitspraken doen en beter gaan presteren. En zal het team ook hechter worden! Zolang teamleden negatieve, beperkende en remmende gedachten hebben, zullen ze nooit optimale prestaties kunnen behalen.

  • Luister naar wat teamleden zeggen en verander dan hun gedachten
  • Zodra ze andere gedachten hebben zullen er direct andere resultaten ontstaan

De Radboud Universiteit heeft ook onderzoek gedaan naar hoe de onderwerpen waar mensen over praten van effect zijn op hun gedrag in hun latere leven. Dat is een goed leesbaar artikel, je hebt geen universitaire opleiding nodig om het te begrijpen. Een echte aanrader. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Want je kunt sturen met taal.


Ik ben teambuilding specialist en kan je leren hoe je van jouw groep mensen een team maakt.

Scroll naar boven