Kiezen voor win-win-situaties

kiezen voor win win

Bijgewerkt op 20 februari 2024

Het uitgangsprincipe van teambuilding is dat je altijd kiest voor een win-win situatie. Als een team goed samenwerkt en daardoor goede resultaten behaalt heeft iedereen daar belang bij! Alle teamleden hebben er baat bij als het team goed presteert. Maar ook de leidinggevende, directie en het hele bedrijf hebben er baat bij. En daarnaast hebben alle klanten er baat bij!

Een team moet dus altijd streven naar een win-win situatie! Dat betekent dat elk teamlid in het belang van het team moet denken en handelen! En dat het ego nooit van invloed mag zijn op het gedrag.

Kiezen voor win-win situaties

Een teamlid zou zich bij alles moeten afvragen:

  • Is dit goed voor het team?
  • Waar heeft het team het meeste baat bij?
  • Hoe kan ik een goede teamplayer zijn?

Een echte teamplayer denkt en handelt in het belang van het team. WIN-WIN situatie! Als elk teamlid dat doet zal het team hecht en succesvol worden.   

Een win-win situatie heeft niet alleen betrekking op het team waar je deel van uitmaakt. Een win-win situatie heeft ook betrekking op de klanten! Als de klanten tevreden over het product en dienst zijn, heb je daar als team en bedrijf voordeel van.

Een win-win situatie heeft niet alleen betrekking op het team waar je deel van uitmaakt. Een win-win situatie heeft ook betrekking op de klanten! Als de klanten tevreden over het product en dienst zijn, heb je daar als team en bedrijf voordeel van. 

Je kunt je als team een aantal dingen afvragen met als doel het creëren van een win-win situatie m.b.t. de klanten. 

  • Hoe kan ik de kwaliteit van leven van andere mensen verbeteren?
  • Hoe kan ik andere mensen helpen en ondersteunen?
  • Waar kan ik andere mensen een groot plezier mee doen?
  • Waar hebben mensen behoefte aan?

Het gaat er dus om dat je je afvraagt wat de behoeften van andere mensen zijn. En dat je daarop inspeelt.

Strategie van succesvolle teams

Succesvolle teams willen iets goeds toevoegen in het leven van andere mensen. Ze geven iets van grote waarde. En daardoor kopen mensen hun producten of diensten. Hierdoor winnen zowel de koper als de verkoper. Win win situatie!

Creëer een win-win situatie!

Je kunt als team een win-win situatie creëren door iets goeds toe te voegen aan het team, bedrijf, product en dienst! Hoe beter dat gebeurt,  hoe meer profijt het team, de teamleden en de klanten daarvan hebben! 


Zullen we contact houden?

Ik wil je graag tips voor teambuilding sturen en af en toe een aanbieding

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info

Scroll naar boven