Houding tijdens een teambuilding speech

houding tijdens een teambuilding speech

Bijgewerkt op 11 april 2024

Je speech dynamisch maken

Je houding tijdens een teambuilding speech: wat kun je doen om je team te motiveren en hoe kun je je teambuilding speech dynamisch maken? Daar kun je heel veel aan doen. Hier vertel ik je hoe ik er zelf voor zorgde dat mijn teamspeeches meer impact hadden. Denk hierbij aan hoe je je lichaam kunt gebruiken, maar ook aan je spreektempo.

Om een goede en krachtige teambuilding speech te kunnen geven is het als leidinggevende belangrijk dat je stevig en stabiel staat. Je moet dus goed in balans staan! Hierdoor straal je veel kracht, rust, overtuiging en zelfvertrouwen uit. Hierdoor komt de boodschap goed over! En dat is belangrijk als je het beste uit de teamleden en team wilt halen. 

Houding tijdens de team speech

Hoe krijg je zo’n krachtige houding? Zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar. De knieën zijn losjes gebogen en het gewicht is over beide voeten verdeeld. Daarbij is het belangrijk dat je niet wiebelt. Je rug is recht en je kijkt de teamleden afwisselend aan. Dit noemen ze een powerpositie. De armen en mimiek ondersteunen je verhaal.

Het presenteren aan je team vanaf één plaats zorgt ervoor dat je op zo’n moment rust, overtuiging en zelfvertrouwen uitstraalt, maar het wordt na een aantal minuten saai. En na verloop van tijd verlies je jezelf en je verhaal kracht! Een teambuilding speech moet voortdurend kracht, energie en vertrouwen uitstralen. 

Dynamiek

Als ik een teamspeech gaf koos ik zelf voor meer afwisseling, energie en dynamiek! Als ik kort op één plaats heb gestaan wandel ik naar een andere positie. En dat herhaalt zich voortdurend! De team speech wordt hierdoor dynamischer. Wil je je team inspireren, motiveren, kracht en energie geven? Speech en beweeg dan inspirerend, motiverend, krachtig en energiek! Dit is dé manier om het over te brengen! Je krijgt wat je zelf uitstraalt! 

Hoe kun je het uiterste uit je team halen en motiveren als je armen gestrekt langs je lichaam hangen en je zelf ook voortdurend stil blijft staan?

Aandachtspunt

Als je gaat lopen is dat natuurlijk heel erg dynamisch. Alleen het probleem is, vooral als je zenuwachtig bent, dat het heel erg nerveus kan overkomen als je voortdurend blijft bewegen. Kies er daarom ook dan bewust voor om af en toe gewoon stil te staan. 

Houding tijdens een teambuilding speech: je armen

De volgende vraag is: wat doe je met je armen? Een mogelijkheid is om je armen gewoon te laten hangen met je handen naar beneden. Dit heeft als voordeel dat je precies weet wat je ermee moet doen. Het nadeel hiervan is dat het vrij passief overkomt.

En nu geef ik je een tip: houd je handen boven heuphoogte. Dat kun je doen door je ellebogen te buigen. Hierdoor blijven ze automatisch boven je heupen. En dat komt wat dynamischer over.

Verhaal ondersteunen

Je kunt je armen ook gebruiken om dat wat je zegt te ondersteunen. Als je het bijvoorbeeld hebt over “goed” dan kun je je duim opsteken. Of je kunt een ander gebaar maken dat staat voor “goed”.

  • Als je het hebt over een bal dan kun je er een bal beschrijven.
  • En als je het hebt over een huis dan kun je met je handen een huis beschrijven.

Hierdoor weet je dus precies wat je met je handen moet doen. En je handen zitten dan niet meer in de weg.

Handen

Je handen maken deel uit van je houding tijdens een teambuilding speech. Je kunt ze inzetten bij je presentatie om je verhaal te ondersteunen. En als dat niet van toepassing is, houd ze dan op heuphoogte zodat je een actieve indruk maakt op je publiek.

Gebruik je armen om je teambuilding speech meer kracht te geven! Ondersteun belangrijke zaken door armbewegingen! Gebruik je armen om een accent te leggen! Heb je echt een punt? Sla dan fel en agressief met je vuist hard in je andere hand. Zowel de beweging als het geluid ondersteunen dan de boodschap. Hierdoor leg je het accent op dat wat je zegt! 

Wil je de teamleden echt gigantisch motiveren? Zorg dan dat je op een hoger tempo spreekt! Je houding tijdens een teambuilding speech kan je helpen als je meer impact met je speech wilt hebben. 


Zullen we contact houden?

Ik wil je graag tips voor teambuilding sturen en af en toe een aanbieding

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info

Scroll naar boven