Groeien als team door tegenslagen

groeien als team door tegenslagen

Bijgewerkt op 18 februari 2024

Groeien als team door tegenslagen

Zowel voor een teamlid als voor een team geldt: een goede werksfeer en succes zorgen voor geluk. En zeg nu eens eerlijk welk teamlid en welk team wilt niet gelukkig zijn!

Elk team heeft te maken met momenten waarop het tegenzit. En om met de deur in huis te vallen: van tegenslagen kun je  je als team verbeteren en ontwikkelen. Het zijn mogelijkheden om als team te groeien. Je kunt er als team beter van worden. Sommige teams willen zelfs graag tegenslagen krijgen omdat ze weten dat ze er uiteindelijk beter van worden.

Als je als team succes wilt krijgen en gelukkig wilt worden is de vraag: hoe kun je als team tegenslagen in je voordeel laten werken? Hoe kun je als team tegenslagen gebruiken om succes te krijgen en gelukkig te worden?

Als team kun je van tegenslagen gebruikmaken door het stellen van positieve vragen. Als je als team positieve vragen stelt, krijg je positieve antwoorden. En positieve antwoorden maken positieve acties mogelijk. Overigens is het ook zo dat wanneer je als team negatieve vragen stelt, je negatieve antwoorden krijgt. Het stellen van deze vragen is een werkwijze met teambuilding die je zou kunnen gebruiken.

Hoe kan het beter?

  • Hoe kunnen wee volgende keer meer opdrachten krijgen?
  • En ervoor zorgen dat de klanten meer tevreden zijn over ons?
  • Hoe kunnen we als team beter samenwerken?
  • En hoe kunnen we beter samenwerken met de andere teams?

Elke team heeft tegenslagen

Onthoud dat elke team met tegenslagen worstelt! En elk teamlid krijgt tegenslagen. En hoe meer je als team wilt bereiken, hoe meer tegenslagen je zult krijgen. Daarom is het zo belangrijk hoe je met een tegenslag omgaat.

Actie

Elk team krijgt een positief antwoord als het een positieve vraag stelt. Als de positieve vraag goed geformuleerd is, krijg je een positief en oplossingsgericht antwoord.

En als het team de situatie wil veranderen, zullen de teamleden en het team hun gedachten, gewoonten, handelingen en optreden moeten veranderen. Als de gedachten werkelijk veranderen, verandert de situatie mee! Zo kunnen het team en de teamleden succes krijgen en gelukkig worden.

Groeien

Met andere woorden, om een gunstigere situatie te verkrijgen en om de doelstellingen te kunnen bereiken zullen de teamleden en het team moeten groeien. Het team en de teamleden zullen zichzelf moeten verbeteren en ontwikkelen.

En je kunt dat voor elkaar krijgen door als teamlid en als team positieve vragen te stellen en de positieve uitkomsten werkelijk uit te voeren.

Succes krijgt een team door van tegenslagen te groeien

Scroll naar boven