Gedrag van teamleden beïnvloeden

Gedrag van teamleden beinvloeden

Bijgewerkt op 14 januari 2024

Soms moet je als leidinggevende het gedrag van de teamleden wel beïnvloeden. Zodat ze denken, handelen en optreden als een echte teamplayer! Dat kun je op verschillende manieren doen.

Hoe je gedrag van teamleden kunt beïnvloeden

Een goede en krachtige manier is om als leidinggevende altijd zelf het goede voorbeeld te geven. Jouw voorbeeld als leidinggevende heeft een enorme grote invloed op het gedrag van je teamleden. Wil je dat de teamleden op tijd komen? Kom dan zelf ook op tijd! Wil je dat de teamleden alles geven? Geef dan ook alles! Wil je dat de teamleden goed communiceren? Communiceer dan zelf ook goed!

Vraag niets van je teamleden wat je zelf ook niet doet! Vraag alleen dingen van de teamleden die je zelf ook doet! Als je je hier niet aan houdt ontstaan er ergernissen bij de teamleden. En dit heeft een negatieve invloed op het werk dat ze verrichten. En het heeft een negatieve invloed op het team!

Onderschat dit niet, het niet zelf uitvoeren van dingen die je wel van de teamleden vraagt heeft daarnaast nog een groot ander nadeel!

Geloof

Herken je het volgende? Een teamlid heeft fantastisch kwaliteiten, maar dit komt er tijdens het werk niet helemaal uit. De oorzaak hiervan kan zijn dat het teamlid niet in zichzelf en in zijn mogelijkheden gelooft. Er zijn gelukkig eenvoudig toe te passen technieken om de teamleden in zichzelf te laten geloven zodat ze optimaal presteren! 

Vertrouwen hebben

Een heel eenvoudige en o zo krachtige techniek om het gedrag van teamplayers gunstig te beïnvloeden is het hebben van vertrouwen in je teamleden!

Dit klinkt eenvoudig en dat is het ook! Vertrouw er op dat de teamleden echte teamplayers zijn en optimaal met elkaar samenwerken! Vertrouw er op dat de teamleden hun werkzaamheden goed uitvoeren en hun uiterste best doen! Vertrouw op een goede afloop!

Dit is een heel krachtige techniek bij teambuilding! Als je deze techniek gebruikt zul je zien dat de teamleden beter gaan samenwerken en betere teamplayers worden. En dat het team betere resultaten bereikt! Dus vertrouw op je team!!!!

Willen en kunnen

Kijk bij je zwakkere teamleaden of ze niet willen of dat ze niet kunnen en pas je leiderschapsstijl daarop aan.


Zullen we contact houden?

Ik wil je graag tips voor teambuilding sturen en af en toe een aanbieding

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info

Scroll naar boven