Bouw een band op met je teamleden

bouw een band op

Bijgewerkt op 8 april 2024

Waarom een band opbouwen?

Bouw een band op met je teamleden: want wanneer neemt een teamlid iets van je aan? Een voorwaarde hiervoor is dat je een relatie met je teamlid hebt opgebouwd. Zonder werkelijke relatie met je teamlid gaat het niet lukken. Hij zal niets van je aan willen nemen en dat maakt jouw werk een stuk moeilijker. Je moet het verdienen om door je teamleden serieus genomen te worden. Hoe bouw je een team?

Serieus genomen worden

Voor alle leidinggevenden en managers is het belangrijk dat ze door de teamleden serieus genomen worden waardoor ze de tips en adviezen die je als leidinggevende geeft aannemen en uitvoeren. Maar hiervoor moet je eerst een band opbouwen met je teamleden. Deze situatie moet je verdienen! Dit gebeurt niet zomaar!

Nu hoor ik je zeggen: ‘’ja maar, ze moeten toch gewoon doen wat ik zeg.’’ En ‘’ Ik ben toch de leidinggevende. Ja inderdaad, door je positie heb je een gezagsverhouding. En dit betekent dat ze moeten doen wat je zegt. Maar de teamleden zullen de taken en werkzaamheden dan nooit met honderd procent passie en overtuiging uitvoeren! 

De band met je teamleden

Als je wilt dat de teamleden goed met elkaar samenwerken en daardoor goede teamresultaten behalen, zul je een goede band met de teamleden moeten opbouwen. Hoe beter de band is, hoe meer het team zal groeien! Je zult dus als leidinggevende tijd en energie moeten investeren om een goede relatie met het team te krijgen. 

Leeftijd

Vaak luisteren de teamleden al als de leidinggevende ouder is dan de teamleden. Maar dat is lang niet genoeg!

Relatie

Als je als leidinggevende aangesteld bent, wil dat niet zeggen dat je automatisch een relatie met de teamleden hebt. Er is in mijn visie een groot verschil tussen een relatie en een werkelijke relatie hebben. Een werkelijke relatie met teamleden ontstaat alleen als er respect en waardering voor elkaar is en als beide partijen betrokken bij elkaar en bij de doelstelling zijn.

Daarnaast moet er ‘’goede’’ communicatie plaatsvinden. Het allerbelangrijkste is dat er naar elkaar geluisterd wordt. Dit kan alleen wanneer de teamleden en leidinggevende bereid zijn om voor elkaar open te staan en bereid zijn om elkaar goed te begrijpen.

Blijf actief werken aan de relatie en bouw een band op

De leidinggevende moet in mijn ogen bewust werken aan het creëren van een goede, werkelijke relatie met de teamleden. Als je als leidinggevende met de teamleden op één lijn zit zal er automatisch sprake van een goede relatie zijn.

De leidinggevende zal actief moeten blijven werken om een goede en werkelijke relatie en band met de teamleden te houden.

Banden aantrekken

We hebben allemaal weleens als leidinggevende ervaren dat de relatie met het team steeds slechter gaat. Leidinggevende en teamleden zitten dan niet meer op één lijn. Vaak gaat dit gepaard met mindere resultaten. In dat geval is het belangrijk dat je de banden aantrekt en van daaruit afspraken maakt om beter samen te werken.

Een band opbouwen is niet alleen een band opbouwen in zakelijk opzicht. Het is ook goed om belangstellend te zijn voor het privéleven van de teamleden. Is een teamlid met vakantie geweest? Heeft een teamlid een ziek kind? Is een teamlid verhuisd? Sport een teamlid veel? Besteed er aandacht aan! Dat hoeft geen uren te duren. Maar toon belangstelling! Als je dit als leidinggevende doet zul je zien dat de relatie beter wordt. 

De moraal van dit verhaal is dat je als leidinggevende actief moet werken om een goede relatie met de teamleden te krijgen en te houden. Bouw een band op met je teamleden. Als de relatie goed is zul je zien dat je eerder op één lijn zit.


Zullen we contact houden?

Ik wil je graag tips voor teambuilding sturen en af en toe een aanbieding

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info

Scroll naar boven