Bepalende medewerker geeft het op

bepalende medewerker geeft het op

In je team zit een medewerker die enorme kwaliteiten heeft, maar die het laat zitten en wegzakt als het tegenzit. Als manager wil je heel graag dat hij zijn best doet als het tegenzit en zo de andere teamleden meeneemt!

Ga dan eerst na of er een positieve werkomgeving is waarin medewerkers zich gesteund voelen en waarin falen wordt gezien als een leermoment. Moedig je medewerkers aan om problemen aan te kaarten en biedt hen de ruimte om fouten te maken en hiervan te leren.

Denk er ook aan dat iedereen wel eens een mindere dag heeft. Het gaat erom hoe we hiermee omgaan en elkaar ondersteunen in moeilijke tijden. Met een beetje begrip en door samen naar oplossingen te zoeken, kunnen jij en de rest van het team ervoor zorgen dat een bepalende medewerker z’n beste werk blijft leveren, ook als het tegenzit.

Maar als je dit allemaal al hebt gedaan, dan moet je verder kijken. Want je hebt die bepalende medewerker gewoon nodig.

Geef hem verantwoordelijkheid

Je zou ervoor kunnen kiezen om dit teamlid verantwoordelijkheid te geven. Als een teamlid verantwoordelijkheid krijgt, voelt hij zich meer betrokken bij het team. En dan is hij ook bereid om zich volledig in te zetten!

Je zou hem de volgende opdracht kunnen geven: “Ik wil dat je op moeilijke momenten de overige teamleden ondersteunt” zodat ze beter gaan functioneren. De kans is heel erg groot dat dit teamlid zijn verantwoordelijkheid neemt en de teamleden bewust gaat ondersteunen. En dan is je probleem opgelost.

Bepalende medewerker geeft het op

Het doel is dat elk teamlid een echte teamplayer is en zich optimaal ontwikkelt en iets goeds en positiefs aan het team toevoegt! Het grootste gedeelte van de teamleden zijn al teamplayers. Een klein percentage teamleden heeft moeilijk gedrag. Moeilijk gedrag van alles zijn, maar samengevat: het zijn geen ideale teamleden.

Tijdens de teambuilding trainingen vertel ik je hoe je om kunt gaan met teamleden die moeilijk gedrag hebben. En hoe je om kunt gaan met teamleden die door de situatie een andere aanpak nodig hebben. Denk dan aan teamleden die bijvoorbeeld kleinere taken hebben. Ik geef je concrete manieren aan die ik zelf met succes in de praktijk heb toegepast.

De teambuilding trainingen zijn leerzaam, praktisch, gericht, inspirerend en zetten je aan het denken. En last but not least plezierig om te volgen! Als je wilt dat alle teamleden echte teamplayers worden, dan zou je dit serieus moeten overwegen.

Rubriek:


Zullen we contact houden?

Ik wil je graag tips voor teambuilding sturen en af en toe een aanbieding

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info

Scroll naar boven